PRVENSTVO BK CESTA V ENOJKAH

Bk Cesta je v soboto, 7. oktobra organiziral tadicionalno klubsko prvenstvo v enojkah. Prvenstva se je udeležilo 16 igralcev in igralk. Videli smo lahko zanimive in napete dvoboje v predtekmovanju. Med osem najboljših sta se uvrstila tudi dve dekleti, ki sta prikazali odlično igro in tako presenetili fante. Po napetem četrtfinalu so se v polfinale uvrstili Štor Sebastjan; Štor Aleksander, Kočevar Stano in Vodopivec Aleksander. Sebastjan je premagal Š. Aleksandra, Aleksander V. pa Kočevar S.

V finalu sta se tako za prvo mesto borila Štor Sebastjan in Vodopivec Aleksander, po napetem dvoboju je slavil Sebastjan in tako osvojil največji pokal.

V malem finalu je za tretje mesto Kočevar Stano premagal Štor Aleksandra.

Vrstni red je tako: 1. Štor Sebastjan, 2. Vodopivec Aleksander, 3. Kočevar Stano, 4. Štor Aleksander. Prvak je prejel tudi prehodni pokal, ki bo vsaj do naslednjega leta v njegovi lasti.

Izpeljali smo tudi tekmovanje v bližanju, kjer je slavila Štor Alenka in v zbijanju, kjer je bil najboljši Vidic Bojan.

Dvoboji so trajali od 9. ure zjutraj, pa skoraj do 20. ure zvečer, tako da je bilo tekmovanje kar naporno, in je terjalo do tekmovalcev kar nekaj kondicije in zbranosti.

Po prvenstvu je sledilo druženje in zabava do jutranjih ur ob dobri hrani in pijači. Odojek, ki so ga spekli domači balinarji je bil odličen in zagotovo ga ne bomo pozabili do naslednjega prvenstva. 

Nazdravili smo tudi Vidic Roku, ki je ta dan "rodil" in se tako ni mogel udeležiti prvenstva.

Prvenstvo v enojkah je na Cesti pravi balinarski praznik, ki ga moramo obdržati tudi v prihodnje. Balinarski pozdrav!